WTF !!! ???

4. července 2017 v 7:43 | Felix
Cože? Tak jsem se před pár dny při sušení sena díval asi na 4 různé meteopředpovědní prameny. Nevím, krucinál, jak to dělá šéf, ale na našem záhumenku prostě to seno pro králíky vždycky, vždycky, vždycky musí aspoň jednou zmoknout, bez toho by to nešlo. Křičící Když mi veškeré ty předpovědi tvrdí, že budou ojedinělé přeháňky, tak to vždy znamená, že bude pršet na naší zahradě. Inu, prskal jsem jako křeček, ale pak si (po uklidnění) říkám sám pro sebe. Hmmm, třeba je to důvod, proč to těm králíkům chutná víc. Asi mají rádi "nafermentované". Takže - možná to je i důvod, proč ti králíci potom chutnají víc mně? Smějící se Mimochodem, když Fred maká na seně (traktorem), tak mu vlastně do toho občas sprchne taky. Nevinný

Někdy v únoru si začal šéf pohrávat s myšlenkou chovu křepelek na našem detašovaném / outsourcovaném pracovišti a nám se chtělo ťukat na čelo. Nóóó, potom, když se vylíhly ty prťavý potvůrky z těch minivajíček, tak byly už tehdy "k sežrání" roztomilé. Uteklo pár týdnů a my můžeme zákazníkům dodávat i dieteticky a esteticky skvělá křepelčí vajíčka. Gastronomické "aplikace" jsou vzhledné a chuťově rozhodně nezklamou.S vyplazeným jazykem A bonus? Pečení křepeláci... Úžasný


A když si po nakonec ve stavu spokojenosti, po úspěšně sklizeném senu nalijete sklenku vyladěného kopřivového vína k těm pečeným křepelákům, tak se (co to, hergot, je?) zase začnete těšit zítra do práce. Líbající


Váš Felix


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | Web | 4. července 2017 v 10:15 | Reagovat

Zdravím všechny senosušiče a chovače křepelek. Teď teprve vidím, že si zprávy v Pondělníku nevymýšlíš. Dokonce obrázky. Ten poslední je mi nejsympatičtější. To jsou tuším už ti křepeláci? Tak dobrou chuť a ať se vám to seno fermentuje podle vaší potřeby. U nás by mohlo pršet pořád, jak je vyschlo. Sušit nebude co, jak jsou louky slunkem vypálený. Vám se daří. Ale ten váš salátový octík je efef, už padl za vlast a tentokrát ne na zem, ale do papu. Kam ho dodáváte? ;-)

2 Felix Felix | E-mail | Web | 4. července 2017 v 22:59 | Reagovat

[1]: Ahoj Kitty :) To sucho u Vás mě mrzí, už jsem o něm slyšel od "kolegy ze školy" z Brna. No, ani tady u nás není stav vody jako před 3,4 roky!!! No a s tím octíkem mě to moc těší a je to snadné. Pokud máš nějaký oblíbený "koloniál", kam chodíš pro denní chléb, dej nám vědět, rádi oslovíme majitele s nabídkou :)

3 Felix Felix | E-mail | Web | 4. července 2017 v 23:05 | Reagovat

[1]: P.S. křepeláky rozpůlím (zvířatomilci a podobně stavění čtenáři prominou), namarinuji v našem kopřivovém grill-mixu, a pod pokličkou na pánvi nebo pod alobalem na grilu tepelně opracovávám hezky do "šťavnato-měkka". ;)

4 anit-blog anit-blog | E-mail | 16. července 2017 v 22:56 | Reagovat

aaa křepelčí vajíčka jsou vážně lahůdka, u nás vždy na chatě je jíme. Je to mňamka, myslím, že článek stojí za to.

5 Mirka Mirka | E-mail | 30. července 2017 v 10:52 | Reagovat

Vajíčka jsou užasná, nadchla a chutnají zatím všem setřičkám, kterým jsem je nabídla u nás ve špitále. Vzhledem k jejich zdravé a přirozené výživnosti se mě začínají ptát už i pacienti, takže všem dobrou chuť. Raději platíčko těch prťavých vajíček než salám či šunku. Jo a děti se u vvěch mohou po nich utlouct. Na všechny způsoby. Dobrou chuť. Mirka

6 Luboš Luboš | E-mail | 30. července 2017 v 11:36 | Reagovat

Tak křepelky? Očistit vnitřnosti /srdce, játra, ledvinky/, podusit na cibulce-klidne celou střední, možno plátek anglické slaniny na drobno, zelenou petrželku, kousek strouhané mrkve.  přidat do předem namočené housky v mléku, 2křepelčí vajíčka, zpracovat nádivku, dochutit solí, špetkou divokého koření, naplnit 3 křepelky, obložit je máslem dle chuti dokořenit a pozvolna zapéci. Nechte si chutnat. A přeji ať se daří slezským chovatelům v čisté přírodě jesenicka. Luboš

7 Felix Felix | E-mail | Web | 30. července 2017 v 14:47 | Reagovat

[4]: Křepelčí vajíčka jsou fakt mňamka, ale kdyby ti křepeláci nedělali takový kravál nad ránem :D

8 Felix Felix | E-mail | Web | 30. července 2017 v 14:49 | Reagovat

[5]: Mirko, tak hlavně, ať se netlučou, stačí kliknout nebo cinknout a pošleme poštovního holuba se zásilkou. ;)

9 Felix Felix | E-mail | Web | 30. července 2017 v 14:55 | Reagovat

[6]: Luboši, moc díky za tip na recept, jestli nebudeš proti, někdy ho dopručím v FB příspěvku i dalším, kteří zatím ještě s křepelkou neměli "tu čest". A nemůžu si odpustit kopřivovou politicky nekorektní narážku - do nádivky JEDINĚ NAŠI KOŘENINOVOU KOPŘIVU, ta je pro to specielně připravená a balená v podobě kuchyňského koření. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama